Αλεύρι μπανάνας: Τα 8 οφέλη για την υγεία

Ίσως δεν είναι και πολύ γνωστό, ωστόσο το αλεύρι μπανάνας υπάρχει και ιδιαίτερα ωφέλιμο για την υγεία μας, αφού εκτός των άλλων, σε αντίθεση με τα λευκά άλευρα εξισορροπεί τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.

Το αλεύρι μπανάνας παρασκευάζεται από άγουρες πράσινες μπανάνες ενώ χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην Αφρική και την Καραϊβική, ως φθηνή εναλλακτική του αλευριού σίτου.

Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι η αντικατάσταση μιας μικρής ποσότητας αλεύρου σίτου στα μπισκότα με αλεύρι από φλούδα μπανάνας, ενίσχυσε τη θρεπτική αξία των μπισκότων χωρίς να επηρεάζει αρνητικά τη γεύση και την υφή τους.

Αλεύρι μπανάνας: Γιατί κάνει καλό στην υγεία

Η υψηλή περιεκτικότητά της σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, καθιστά τη φλούδα της μπανάνας ιδανική επιλογή στο πλαίσιο μιας υγιεινής διατροφής.

Οι μπανανόφλουδες περιέχουν υψηλά επίπεδα φαινολικών ενώσεων που έχουν αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Αυτές οι φαινολικές ενώσεις έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και μπορούν να ωφελήσουν τους πάσχοντες από διαβήτη και υψηλή αρτηριακή πίεση.

Είναι επίσης πλούσιες σε πρωτεΐνες, κάλιο, μαγνήσιο, βιταμίνες, πολυακόρεστα λιπαρά οξέα και αμινοξέα.

Οι φλούδες μπανάνας περιέχουν υψηλά επίπεδα του αμινοξέος τρυπτοφάνη που μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου. Επιπλέον, το μαγνήσιο και το κάλιο που περιέχουν συνδέονται με τη μυϊκή χαλάρωση. Μόλις δύο κουταλιές περιέχουν την ίδια ποσότητα καλίου με επτά ολόκληρες μπανάνες.

Το αλεύρι από φλούδες μπανάνας έχει χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση των θρεπτικών ιδιοτήτων διαφόρων ειδών διατροφής, συμπεριλαμβανομένου του ψωμιού και των κέικ.

Παράλληλα, οι φυτικές ίνες που περιέχει αυξάνουν το αίσθημα κορεσμού.

Τέλος, το αλεύρι μπανάνας δεν περιέχει γλουτένη, όπως τα περισσότερα σιτηρά και αποτελεί ιδανική τροφή για όσους έχουν δυσανεξία στη συγκεκριμένη πρωτεΐνη.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::