Αντιμετωπίστε την κυτταρίτιδα με 6 απλούς, φυσικούς τρόπους

Είναι πολύ συνηθισμένο “πρόβλημα” που αντιμετωπίζουν κυρίως οι γυναίκες. Η κυτταρίτιδα είναι ένα αρκετά σύνθετο πρόβλημα που δεν έχει εύκολες λύσεις, αλλά σίγουρα έπειτα από έρευνες δεκαετιών έχει φθάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο η αντιμετώπισή της. Χωρίς να χρειάζεται να καταφύγετε σε κλινικές και ιατρούς, διαβάστε ποιες είναι μερικές λύσεις για την κυτταρίτιδα που μπορείτε εύκολα να εφαρμόσετε καθημερινά και να δείτε ικανοποιητικά αποτελέσματα:

1) Διαγράψτε από την διατροφή σας τα κορεσμένα λίπη

Τα κορεσμένα λίπη αυξάνουν σημαντικά το συνολικό λίπος στο σώμα και φυσικά επιδεινώνουν την κυτταρίτιδα. Αυτά είναι κυρίως τα ζωικά λίπη, το βούτυρο, τα τηγανητά φαγητά, η μαγιονέζα, η κρέμα γάλακτος και τα πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα.

2) Περιορίστε την κατανάλωση ζάχαρης
Η ζάχαρη (στα γλυκά αλλά και τα διάφορα αναψυκτικά) ανεβάζει αρκετά απότομα τη γλυκόζη στο αίμα σας, η οποία οδηγεί στην εναπόθεση περιττού λίπους στο σώμα, γεγονός που επιδεινώνει τελικά το πρόβλημα με την κυτταρίτιδα.

3) Αυξήστε την κατανάλωση υγρών και ελαττώστε το αλάτι
Το αποτέλεσμα της παραπάνω συμβουλής θα είναι ο περιορισμός των κατακρατήσεων υγρών. Η κατακράτηση υγρών δυσκολεύει την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας ή μπορεί ακόμη και να τη δημιουργήσει εκ του μηδενός. Η περιορισμένη κατανάλωση υγρών προκαλεί κατακράτηση. και ο οργανισμός στην προσπάθειά του να επιβιώσει όταν είναι ελλιπής η ενυδάτωση του, κατακρατεί τα ήδη υπάρχοντα υγρά του για να εκτελέσει τις καθημερινές λειτουργίες. Συνεπώς, η κατανάλωση περίπου 2 λίτρων υγρών κάθε ημέρα (όπως νερό, τσάι -κατά προτίμηση πράσινο-, φυσικοί χυμοί φρούτων και λαχανικών) είναι απαραίτητη.

4) Προσθέστε στην διατροφή σας φρούτα και λαχανικά
Φρούτα και λαχανικά μας χορταίνουν χωρίς να μας γεμίζουν με περιττές θερμίδες ενώ επίσης βοηθούν την διούρηση και την ομαλή λειτουργία του οργανισμού. Ακόμη, βελτιώνουν την εικόνα του δέρματος μας, ενισχύουν τις καύσεις του λίπους και περιορίζουν τις κατακρατήσεις υγρών.

5) Περιορίστε σημαντικά την κατανάλωση αλκοόλ
Οι μεγάλες ποσότητες αλκοόλ έχουν ως συνέπεια την αύξηση του βάρους μας και ιδιαίτερα του λίπους. Τα παραπάνω έχουν άμεση σχέση με την επιβάρυνση του προβλήματος της κυτταρίτιδας. Το αλκοόλ επίσης δημιουργεί ελεύθερες ρίζες στον οργανισμό οι οποίες επιτίθενται στα κύτταρα του οργανισμού και κυρίως σε αυτά του δέρματος και των συνδετικών ιστών.

6) Κάντε τοπικό μασάζ στο σώμα σας
Το μασάζ είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να δώσεις στο σώμα σου την υφή που επιθυμείς σε συνδυασμό βεβαίως με τις παραπάνω συμβουλές. Κάντε μασάζ με ήπιες κυκλικές κινήσεις στα σημεία που πάσχουν από κυτταρίτιδα ώστε να αυξήσετε την κυκλοφορία του αίματος στα σημεία αυτά και να αντιμετωπίσετε την συμφόρηση στις περιοχές που έχουν συσσωρευτεί λέμφος και τοξίνες.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::