Δύο εξειδικευμένες επεμβάσεις από τη Β΄ Καρδιολογική Κλινική του ΑΠΘ για πρώτη φορά

Δύο εξαιρετικά εξειδικευμένες καρδιολογικές επεμβάσεις έγιναν στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο της Β΄ Καρδιολογικής Κλινικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο Ιπποκράτειο Νοκοσομείο, για πρώτη φορά.

Πρόκειται για επεμβάσεις σύγκλεισης ωτίου αριστερού κόλπου και στόχευαν στην προφύλαξη ασθενών που κινδυνεύουν από εμβολικά επεισόδια λόγω κολπικής μαρμαρυγής, αλλά έχουν αντένδειξη να λάβουν αντιπηκτικά φάρμακα, λόγω υψηλού αιμορραγικού κινδύνου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Β Καρδιολογικής ΑΠΘ:

Ιδιαίτερα σημαντική ημέρα (26/1/2024) για το αιμοδυναμικό εργαστήριο της Β’ Καρδιολογικής Κλινικής ΑΠΘ στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης δεδομένου ότι έγιναν για πρώτη φορά και με απόλυτη επιτυχία 2 επεμβάσεις σύγκλεισης ωτίου σε ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή οι οποίοι είχαν αντένδειξη στη λήψη αντιπηκτικών.

Πρόκειται για επεμβάσεις υψηλής εξειδίκευσης που στοχεύουν στην αποτελεσματική προφύλαξη ασθενών που κινδυνεύουν από εμβολικά επεισόδια λόγω κολπικής μαρμαρυγής αλλά έχουν παράλληλα αντένδειξη να λάβουν αντιπηκτικά φάρμακα λόγω υψηλού αιμορραγικού κινδύνου.

Πέρα από τα εξειδικευμένα στελέχη της κλινικής που πραγματοποίησαν την επέμβαση, θα ήθελα να ευχαριστήσω το αναισθησιολογικό τμήμα για την εξαιρετικής ποιότητας συνεισφορά τους στην επέμβαση καθώς και τους τεχνολόγους και το νοσηλευτικό προσωπικό του αιμοδυναμικού για την άψογη συνεργασία και υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών.

Τέλος ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Καθηγητή Jens Erik Nielsen-Kudsk (Aarhus University Denmark) για την επίβλεψη της επέμβασης!

Μοιραστείτε την ανάρτηση::