Η μάσκα ύπνου προάγει την υγεία του εγκεφάλου

Και όμως, η μάσκα του ύπνου δεν σας βοηθά μόνο να κοιμηθείτε καλύτερα, αλλά βοηθά και στην υγεία του εγκεφάλου σας.

Η έκθεση στο φως κατά τη διάρκεια του ύπνου μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες αρνητικές συνέπειες για την υγεία, σύμφωνα με έρευνες. Χαρακτηριστικά, αποτελεί παράγοντα κινδύνου εμφάνισης  καρδιομεταβολικών παθήσεων, όπως οι καρδιαγγειακές και ο διαβήτης. Μια μάσκα ύπνου λειτουργεί ακριβώς ενάντια σε αυτό. Σκοπός της δηλαδή είναι να απαλλάξει τα μάτια από το νυχτερινό φως.

Φυσικά, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνετε το δωμάτιό σας σκοτεινό, όπως το να έχετε κουρτίνες συσκότισης. Αλλά οι μάσκες είναι ακόμα μια γρήγορη και εύκολη λύση. Επιπλέον, μελέτες που εξέτασαν την αποτελεσματικότητά τους στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου κατέληξαν σε πολλά υποσχόμενα ευρήματα.

Τι αποκαλύπτουν έρευνες ως προς τη χρήση μάσκας και την ποιότητα του ύπνου

Σε πρόσφατη μετα-ανάλυση, ερευνητές από την Κίνα εξέτασαν δεκάδες μελέτες από όλο τον κόσμο που αφορούσαν την αποτελεσματικότητα διαφόρων παρεμβάσεων για τη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου σε βαρέως πάσχοντες ασθενείς.

Στις εν λόγω μελέτες, στις οποίες συμμετείχαν περισσότερα από 2.000 άτομα, χρησιμοποιήθηκαν διάφορες μέθοδοι που θα μπορούσαν δυνητικά να προάγουν τον καλό ύπνο, από τη χρήση μάσκας ματιών και ωτοασπίδων μέχρι το διαλογισμό.

Μελετώντας τα ευρήματα όλων αυτών των ερευνών, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι μάσκες ματιών (μόνες τους ή σε συνδυασμό με ωτοασπίδες) είναι η πιο αποτελεσματική παρέμβαση για τη βελτίωση του ύπνου των ασθενών.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::