Νέο πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο Μακρύ Γιαλού στην Κρήτη

Το έργο «Νέο ισόγειο κτήριο Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Μακρύ Γιαλού», μετά από απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Ειρήνης Αγαπηδάκη εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», και προχωρά η υλοποίησή του. Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.005.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, το οποίο μετά από συντονισμένες ενέργειες και με την έγκριση του Υπουργείου Υγείας θα πραγματοποιηθεί από το Ταμείο Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας.

Οι λεπτομέρειες του έργου και η επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης της ανέγερσης του νέου Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Μακρύ Γιαλού βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Ειρήνης Αγαπηδάκη και του Βουλευτή Λασιθίου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Πλακιωτάκη.

Το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο (Π.Π.Ι.) Μακρύ Γιαλού αποτελεί ένα έργο ζωτικής σημασίας και θα ανεγερθεί σε οικόπεδο, το οποίο αποτελεί κληροδότημα της οικογένειας Νικολάου Χατζάκη. Αναμένεται να εξυπηρετήσει όχι μόνο τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και τους κατοίκους των γύρω περιοχών με συνολικό πληθυσμό 5.000 μόνιμους κατοίκους, παρέχοντάς τους άμεση πρόσβαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα της ζωής τους.

O Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Είμαι εξαιρετικά ευτυχής που το έφερε η συγκυρία έτσι, ώστε ένα κέντρο υγείας πολύ σημαντικό για την τοπική κοινωνία της Κρήτης, το οποίο είχαμε συστήσει πριν από δέκα χρόνια με τον τότε Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, εντάσσεται σήμερα με δικές μας ενέργειες στο Ταμείο Ανάκαμψης, ανακαινίζεται πλήρως και αποκτά πλήρη ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώνουμε την προσφορά μας σε μία τοπική κοινωνία για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας».

Σημειώνεται ότι το Έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης –NextGenerationEU και υπάγεται στους ειδικούς όρους εκτέλεσης των Δράσεων και Έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::