Ξεκινούν οι κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου

Μια από τις μορφές καρκίνου που συναντούμε όλο και πιο συχνά, είναι αυτή του παχέος εντέρου, αφού αντιπροσωπεύει το 10% όλων των τύπων κακοηθειών.

Στο πλαίσιο κλινικής δοκιμής, ασθενείς στη Βρετανία και την Αυστραλία πρόκειται να λάβουν ένα πρωτοποριακό εμβόλιο κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Οι 44 ασθενείς που θα συμμετάσχουν στην κλινική δοκιμή θα λάβουν το εμβόλιο πριν υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση.

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι το εμβόλιο θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα των ασθενών ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί εάν υπάρξει υποτροπή.

Ο Δρ. Τόνι Ντίλον, επικεφαλής ερευνητής της κλινικής δοκιμής και σύμβουλος ογκολόγος στο νοσοκομείο Royal Surrey NHS Foundation Trust στη Βρετανία, συνεργάστηκε με τον καθηγητή Τιμ Πράις από το νοσοκομείο Queen Elizabeth στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας, για την ανάπτυξη του εμβολίου.

«Πρόκειται για το πρώτο θεραπευτικό εμβόλιο για οποιονδήποτε γαστρεντερικό καρκίνο και έχουμε μεγάλες ελπίδες ότι θα είναι πολύ επιτυχημένο. Πιστεύουμε ότι για πολλούς ασθενείς, ο καρκίνος θα εξαφανιστεί εντελώς μετά από αυτή τη θεραπεία», δήλωσε ο Ντίλον.

Αρχικά, οι ασθενείς θα υποβληθούν σε ενδοσκόπηση για να διαπιστωθεί εάν είναι επιλέξιμοι για την κλινική δοκιμή. Εάν είναι, θα λάβουν τρεις δόσεις του εμβολίου πριν υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του καρκίνου.

«Είναι πρωτοποριακό. Αισθάνομαι ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα κάτι πραγματικά μεγάλου εδώ. Το εμβόλιο ωθεί το ανοσοποιητικό σύστημα να κυνηγήσει τον καρκίνο. Θα αλλάξει τη ζωή των ασθενών, διότι σημαίνει ότι ενδεχομένως δεν θα χρειαστεί να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση, καθώς θα μπορούν απλώς να κάνουν το εμβόλιο. Η δουλειά που έχουμε κάνει εδώ στο Royal Surrey είναι φανταστική. Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που συμμετείχαμε σε αυτή την παγκόσμια δοκιμή και πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να αποτελέσει το κλειδί για τη θεραπεία του καρκίνου του εντέρου στο μέλλον», επεσήμανε ο Ντίλον.

Σύμφωνα με τον ερευνητή, το εμβόλιο, το οποίο αναπτύχθηκε από την Imugene Ltd, θα μπορούσε να λάβει άδεια χρήσης σε δύο χρόνια.
Μοιραστείτε την ανάρτηση::