Προληπτική ενημέρωση της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας σε σχολεία

Ενημέρωση σε μαθητές σχετικά με την αποφυγή του καπνίσματος, την παχυσαρκία και την προστασία από καρδιολογικές νόσους πραγματοποιεί η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία.

Με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Καρδιολόγοι-μέλη της ΕΚΕ θα μπορούν και φέτος να ενημερώνουν τους μαθητές μέσα στις σχολικές αίθουσες για τους παράγοντες κινδύνου καρδιαγγειακών νόσων και να απαντούν στα ερωτήματα των μαθητών. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικών (Δ΄, Ε. ΣΤ΄ τάξη) και Γυμνασίων (όλες τις τάξεις).

Εκτός από τις παρουσιάσεις, έχουν δημιουργηθεί από την ΕΚΕ εξειδικευμένα ηλεκτρονικά φυλλάδια που εγκρίθηκαν από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ειδικά για το σκοπό αυτό.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας  πραγματοποιείται τα πέντε τελευταία χρόνια με ενημέρωση σχολείων όχι μόνο σε αστικά κέντρα αλλά και σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, υλοποιώντας έτσι ένα διευρυμένο και πρόγραμμα ενημέρωσης της μαθητικής κοινότητας, που θα συνεχιστεί το 2024 με την υποστήριξη και τη συνδρομή των μελών της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία και υποβολή συμμετοχών από σχολεία: 2107258006 και [email protected]

Μοιραστείτε την ανάρτηση::