Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε σεξ για να είμαστε υγιείς;

Το σεξ θα μπορούσε να είναι ο τρόπος να αποφύγουμε κάποια προβλήματα υγείας σύμφωνα με τους ειδικούς, αφού η έκκριση συγκεκριμένων ορμονών κατά τη διάρκειά του είναι ευεργετικές για τον οργανισμό.

Ειδικός στην κινέζικη ιατρική λέει ότι το τακτικό σεξ είναι απαραίτητο για την καλή υγεία. Αποκάλυψε μάλιστα πόσο συχνά θα πρέπει να κάνουμε σεξ με βάση την ηλικία.

Η Nina Cheng ανέβασε στο TikTok ένα βίντεο λέγοντας: «Γνωρίζατε ότι το ανεπαρκές σεξ θεωρείται αιτία ασθενειών στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική; Ενώ η παραδοσιακή κινεζική ιατρική συχνά τονίζει τις πιθανές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της υπερβολικής σεξουαλικής δραστηριότητας, πολλοί δεν συνειδητοποιούν ότι το ανεπαρκές σεξ θεωρείται επίσης αιτία ασθενειών».

Πόσο συχνά πρέπει λοιπόν να κάνετε σεξ για να κρατάτε τις ασθένειες μακριά; Η Cheng επικαλέστηκε το σεξουαλικό εγχειρίδιο Su Nu Jing ηλικίας 2.000 ετών για να δώσει απαντήσεις. Σύμφωνα με το εγχειρίδιο, οι άνθρωποι στη δεκαετία των 20 πρέπει να κάνουν το περισσότερο σεξ, δηλαδή κάθε τέσσερις ημέρες. Οι 30άρηδες πρέπει να κάνουν σεξ κάθε οκτώ ημέρες, ενώ οι 40άρηδες κάθε 16 ημέρες. Τα πράγματα επιβραδύνονται όσο προχωράει η μέση ηλικία, με το κείμενο να υποστηρίζει ότι οι 50άρηδες πρέπει να κάνουν σεξ μία φορά κάθε τρεις εβδομάδες. Οι 60άρηδες καλό είναι να κάνουν σεξ μόλις μία φορά τον μήνα για να έχουν καλή υγεία. Η γκουρού του σεξ έχει λύση και για όσους δεν έχουν σύντροφο λέγοντας ότι και με την αυτοϊκανοποίηση μπορεί κάποιος να αποφεύγει τις ασθένειες αρκεί να φτάνει σε οργασμό.

Άλλη άποψη έχουν οι επιστήμονες

Μοιραστείτε την ανάρτηση::