Τα memes βελτιώνουν την ψυχική υγεία!

Αν νομίζατε ότι η ανταλλαγή memes με κάποιον φίλο απλά σας κάνει να χαμογελάτε στιγμιαία, κάνετε λάθος! Οι επιστήμονες λένε ότι βελτιώνουν γενικότερα την ψυχική μας υγεία.

“What you… meme?”

Ο όρος meme χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον βιολόγο Ρίτσαρντ Ντόκινς στο βιβλίο του «Το Εγωιστικό Γονίδιο» (1976) για να περιγράψει μια μονάδα πολιτισμού, η οποία μεταβιβάζεται από έναν άνθρωπο σε άλλο, μέσω της μίμησης. Με την εμφάνιση του διαδικτύου, η λέξη meme άρχισε να χρησιμοποιείται για να περιγράψει οτιδήποτε μπορούσε να εξαπλωθεί ραγδαία στον κυβερνοχώρο.

Το περιεχόμενό του συνήθως είναι χιουμοριστικό. Μπορεί να είναι ένα αστείο, μία φήμη, εικόνες που έχουν υποστεί κάποια επεξεργασία, ιστοσελίδες, κάποιο βίντεο ή κινούμενο σχέδιο, ή μία ανορθόδοξη ειδησεογραφική ιστορία κτλ. που γίνεται viral.

Πιο απλά, ένα διαδικτυακό «μιμίδιο» είναι ένα «εσωτερικό αστείο» (inside joke), το οποίο γνωρίζει ένας μεγάλος αριθμός χρηστών του Ίντερνετ. Μπορεί να παραμείνει το ίδιο ή να εξελιχθεί με το πέρασμα του χρόνου, μέσω του σχολιασμού, των μιμήσεων και των παρωδιών του αυθεντικού.

Το 2023, το Instagram ανέφερε ότι περισσότερα από οι χρήστες μοιράζονταν καθημερινά στην πλατφόρμα του 1 εκατομμύριο «μιμίδια» – ένας αριθμός που πιθανότατα έχει πολλαπλασιαστεί.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::