Υπόθεση Καλλιάνου: Eπιστολή 145 αγγειοχειρουργών και 4 επιστημονικών εταιρειών στον πρωθυπουργό

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργός Κυριάκο Μητσοτάκη, απέστειλαν 145 αγγειοχειρουργοί και 4 επιστημονικές εταιρείες αγγειοχειρουργών, μετά τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας στην υπόθεση Καλλιάνου.

Η επιστολή που απέστειλαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη, υποστηρίζεται από όλες τις Επιστημονικές Εταιρείες και Ενώσεις της Αγγειοχειρουργικής στην Ελλάδα και συγκεκριμένα από την Επαγγελματική Ένωση Αγγειοχειρουργών Ελλάδος, την Ελληνική Εταιρεία Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής, την Ελληνική Αγγειολογική Εταιρεία και την Ελληνική Φλεβολογική Εταιρεία, ενώ την συνυπογράφουν 145 αγγειοχειρουργοί δημόσιων νοσοκομείων και ιδιωτικών κλινικών, προκειμένου να υποστηρίξουν τους συναδέλφους τους στο νοσοκομείο Αττικόν απέναντι σε όσα τους καταλογίζει η οικογένεια του Δημήτρη Καλλιάνου, πατέρα του μετεωρόλογου και βουλευτή της ΝΔ κ. Γιάννη Καλλιάνου.

Η επιστολή των αγγειοχειρουργών έχει ως εξής:

“Με ανησυχία και απογοήτευση παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες να εξελίσσεται μία απίστευτη κατάσταση ανεπίτρεπτης επίθεσης στα όρια της «ανθρωποφαγίας» σε βάρος μίας
ομάδας ανθρώπων που επιτέλεσαν τα καθήκοντά τους. Απευθυνόμαστε σε εσάς ως Έλληνες Αγγειοχειρουργοί, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία μας για την άδικη και απαράδεκτη δημόσια επίθεση που δέχεται ένα εξέχον μέλος μας, από ανθρώπους που εκμεταλλεύονται την ισχυρή
πολιτική τους θέση, και την προνομιακή τους αντιμετώπιση από διάφορα μέσα ενημέρωσης.

Η απώλεια της ζωής ενός ανθρώπου είναι μία ανείπωτα θλιβερή κατάσταση για τους οικείους
του. Και για εμάς όμως που είμαστε οι πρώτοι που ερχόμαστε σε επαφή μαζί του, αποτελεί ένα βαρύ και δυσβάσταχτο γεγονός. Ο σεβασμός προς την διασφάλιση της υγείας των ασθενών μας είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτος. Οι Αγγειοχειρουργοί δεν γνωρίζουμε ωράρια ή όρια όταν πρόκειται να παρέχουμε βοήθεια σε όσους την χρειάζονται, είτε εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είτε στον Ιδιωτικό Τομέα.

Ωστόσο, η απαίτηση για δικαιοσύνη δε μπορεί και δεν πρέπει να εκφράζεται με απειλητικούς ή προσβλητικούς χαρακτηρισμούς μέσα από μέσα ενημέρωσης και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιδιαίτερα από ανθρώπους που εκμεταλλεύονται την πολιτική και επαγγελματική τους ιδιότητα. Οποιαδήποτε κατηγορία για ιατρική αμέλεια πρέπει να ερευνάται με την ανεξαρτησία και τον σεβασμό που αξίζει κάθε νόμιμη διαδικασία. Η απόφαση για το ποιος φέρει ευθύνη δεν ανήκει σε πολιτικούς ή δημόσια πρόσωπα, αλλά στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Η απροκάλυπτη, προσβλητική στα όρια της ύβρεως, και αήθης αντιμετώπιση των εργαζομένων σε ένα Ακαδημαϊκό Δημόσιο Νοσοκομείο από ένα κυβερνητικό βουλευτή συμβάλει στην απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας το οποίο εσείς προσπαθείτε να υποστηρίξετε και να βελτιώσετε, υποβαθμίζει το σημαντικό ρόλο των ειδικευόμενων ιατρών που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά των νοσοκομείων μας, ακυρώνει την παρουσία των φοιτητών στις πανεπιστημιακές κλινικές και την εκπαιδευτική διαδικασία, και οδηγεί τους πολίτες να απωλέσουν την εμπιστοσύνη τους στο δημόσιο σύστημα υγείας που με τόσο κόπο κερδήθηκε στην πρόσφατη περίοδο υγειονομικής κρίσης.

Ως Αγγειοχειρουργική Κοινότητα, δεσμευόμαστε να στηρίξουμε τους συναδέλφους μας και να υπερασπιστούμε το ιατρικό λειτούργημα με σεβασμό προς την ανθρώπινη ζωή και την
επαγγελματική μας ηθική. Αναζητούμε όμως την απόδοση δικαιοσύνης, πάντα με σεβασμό προς το έργο και την αξιοπρέπεια των επαγγελματιών της υγείας.

Παρακαλούμε, λοιπόν, να δράσετε άμεσα, ώστε να διασφαλιστεί η αξιοπρέπεια και η ασφάλεια των εργαζομένων στον χώρο της υγείας, των ασθενών και του Εθνικού Συστήματος Υγείας”.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::