Φάρμακο από ελαιόλαδο εναντίον του καρκίνου του εγκεφάλου

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο British Journal of Cancer δίνει ελπίδες σε ασθενείς με προχωρημένη μορφή του πιο κοινού τύπου καρκίνου του εγκεφάλου, αφού έρχεται ένα νέο σκεύασμα με ελαϊκό οξύ, συστατικό στοιχείο του ελαιολάδου και άλλων φυτικών ελαίων.

Η πολυκεντρική μελέτη Φάσης 1/2 που πραγματοποιήθηκε από το Royal Marsden NHS Foundation Trust και το Institute of Cancer Research του Λονδίνου υποδηλώνει ότι το φάρμακο θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για ασθενείς με γλοιοβλάστωμα, έναν επιθετικό τύπο καρκίνου του εγκεφάλου που προσβάλλει 3.200 άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθε χρόνο.

Το φάρμακο, με την ονομασία 2-OHOA, είναι μια θεραπεία πρώτης κατηγορίας -που σημαίνει ότι προσφέρει έναν νέο και μοναδικό τρόπο θεραπείας της νόσου- και έχει σχεδιαστεί για να εμποδίζει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.

Επί του παρόντος, η αγωγή δοκιμάζεται σε μια παγκόσμια τυχαιοποιημένη μελέτη Φάσης 2b/3 που επικεντρώνεται σε νεοδιαγνωσθέντες ασθενείς με γλοιοβλάστωμα, η οποία προσλαμβάνει ασθενείς στο νοσοκομείο Royal Marsden. Στην πρώιμη μελέτη συμμετείχαν 54 ασθενείς με υποτροπιάζον γλοιοβλάστωμα και άλλους προχωρημένους συμπαγείς όγκους. Από τους 21 ασθενείς με γλοιοβλάστωμα που έλαβαν θεραπεία, περίπου το ένα τέταρτο (24%) ανταποκρίθηκε στο φάρμακο και ένας ασθενής παρουσίασε εξαιρετική ανταπόκριση, η οποία διήρκεσε περισσότερο από τρία χρόνια.
Μοιραστείτε την ανάρτηση::