Φυτικές ίνες: Σε ποιες τροφές να ποντάρετε για να χάσετε κιλά

Ο απόλυτος σύμμαχος στο αδυνάτισμα δεν είναι άλλος από τις φυτικές ίνες. Πλέον είναι σε όλους γνωστό ότι η κατανάλωση φυτικών ινών είναι ευεργετικές τόσο για την υγεία όσο και τη σιλουέτα. Οι κύριες πηγές των φυτικών ινών είναι τα φρούτα και τα λαχανικά. Υπολογίζεται ότι πρέπει να λαμβάνουμε καθημερινά από 25 μέχρι και 40 γραμμάρια, όμως – οι περισσότεροι καταναλώνουν μετά βίας 12 γρ.

Την αξία των φυτικών ινών στη διατροφή τεκμηρίωσε πρόσφατα και έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σύμφωνα με την οποία οι γυναίκες,  που ακολουθούσαν χορτοφαγική δίαιτα, πλούσια σε φυτικές ίνες, είχαν κατά μέσο όρο Δ.Μ.Σ. (Δείκτη Μάζας Σώματος) 21,98, ενώ όσες έτρωγαν κρέας και προσλάμβαναν μικρές ποσότητες φυτικών ινών είχαν Δ.Μ.Σ. 23,52.

Ο χρυσός κανόνας είναι να μην ξεχνάτε πάντα να πίνετε νερό όταν αυξάνετε την πρόσληψη φυτικών ινών, προκειμένου να μειώσετε τον κίνδυνο πρηξίματος.

Σε ποιες τροφές να ποντάρετε

Εάν θέλετε να χάσετε κιλά μάθετε ποιες είναι οι ιδανικές τροφές

Μήλα

Καθόλου τυχαία δεν είναι η παροιμία ότι ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα. Μόλις ένα μήλο μέτριου μεγέθους περιέχει 4 γραμμάρια φυτικών ινών που εκτός από το αίσθημα χορτασμού που παρέχουν βοηθούν και στην καλή στοματική υγεία.

Φακές (10 γραμμάρια σε μισό φλιτζάνι)

Μόλις μισό φλιτζάνι περιέχουν δέκα γραμμάρια φυτικών ινών. Επίσης οι φακές , αποτελούν εξαιρετική πηγή φυλλικού οξέος, το οποίο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού.

Αχλάδια (6 γραμμάρια σε 1 μετρίου μεγέθους)

Ένα μέτριο αχλάδι έχει έξι γραμμάρια φυτικών ίνες αν καταναλώνετε με τη φλούδα. Ταυτόχρονα είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β1, Β2, C, E, φυλλικό οξύ ενώ έχουν λίγες θερμίδες.

Κριθάρι

Ακριβώς όπως το ρύζι, η βρώμη και η κινόα, έτσι και το κριθάρι φουσκώνει όταν μαγειρεύεται, γεγονός που δημιουργεί πιο γρήγορα το αίσθημα του κορεσμού!

Μοιραστείτε την ανάρτηση::