Εθνικό δίκτυο τηλεϊατρικής ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Στην ανακοίνωση ότι τον επόμενο χρόνο θα έχουμε Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής προέβη ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια ημερίδας για την Τηλεϊατρική και την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός τόνισε πως “οι πολιτικοί δεν μπορούμε να αποφασίσουμε ποιο είναι το σωστό και το λάθος. Πρέπει να οριοθετηθεί ποιο είναι το σωστό και το λάθος ώστε να τηρείται η ιατρική δεοντολογία. Οι γιατροί είστε οι μόνοι πραγματικά αρμόδιοι για να μας υποδείξετε τα όρια και τους τρόπους. Μετά εμείς θα βρούμε τα χρήματα. Δεν είναι μόνο ζήτημα παροχής υπηρεσιών υγείας σε νησιωτικές περιοχές. Είναι και εργαλείο για τον έλεγχο των δαπανών της υγείας εν γένει”.

Ομοίως, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας πρόσθεσε ότι «με το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής, παρά τις προκλήσεις, θα έχουμε ένα εθνικό δίκτυο που θα το δείτε σε πλήρη ανάπτυξη τέλος του έτους και σε πλήρη λειτουργία από το 2025».

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η Τηλεϊατρική και η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι μία πραγματικότητα. Δημιουργεί ανησυχία και αντιδράσεις από αυτούς που την απορρίπτουν επειδή δεν την γνωρίζουν. Στην Ιατρική θα φέρει σημαντική αλλαγή της πραγματικότητας, μία επανάσταση. Το μηχάνημα δεν θα αντικαταστήσει ποτέ τον άνθρωπο. Η σχέση γιατρού- ασθενούς, που δεν μπορεί να αντικατασταθεί».

 

Μοιραστείτε την ανάρτηση::