6 συμβουλές για την αντιμετώπιση της ακράτειας

Μια στις 3 γυναίκες αντιμετωπίζουν κατά τη διάρκεια της ζωής τους πρόβλημα ακράτειας, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες έρευνες. Μπορεί τα συμπτώματα της ακράτειας να κάνουν κάποιον να νιώθει άβολα ή να είναι δύσκολο να τα διαχειριστεί κατά τη διάρκεια των καθημερινών δραστηριοτήτων, όμως υπάρχουν πολλές πρακτικής διαχείρισης.

Η ακράτεια είναι ένα θέμα – ταμπού. Η ντροπή που νιώθουν, όσες γυναίκες πλήττονται από αυτό το πρόβλημα, έχει συχνά ως αποτέλεσμα την αποφυγή περιστάσεων, όπου ενδέχεται να γίνουν αντιληπτές οι συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί τρόποι να λάβετε βοήθεια και να αντιμετωπίσετε την κατάσταση. Αν αναρωτιέστε, λοιπόν, πώς μπορείτε να βοηθήσετε το σώμα σας, διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές.

Δραστηριοποιηθείτε

Οι ήπιες αθλητικές δραστηριότητες, όπως είναι η ποδηλασία, η γιόγκα ή η πεζοπορία, είναι ιδανικές για τη διατήρηση της φυσικής κατάστασης.

Αποφύγετε την έντονη άσκηση

Οι δύσκολες ασκήσεις στην κοιλιακή χώρα, όπως είναι οι κοιλιακού αυξάνουν την ένταση στο πυελικό έδαφος. Συνιστώνται ένθερμα ασκήσεις για το πυελικό έδαφος, καθώς και συγκεκριμένες ασκήσεις Pilates & Yoga.

Άσκηση 1

Ξαπλώστε με τα γόνατα λυγισμένα ή καθίστε με όρθια πλάτη και τα πόδια σταυρωμένα. Σφίξτε τους μυς γύρω από τον κόλπο για τουλάχιστον 4’’. Φανταστείτε τον κόλπο σας, σαν ένα ασανσέρ, που ανεβαίνει προς τα επάνω. Στη συνέχεια, εκπνεύστε αργά από το στόμα και χαλαρώστε. Επαναλάβετε την άσκηση δέκα φορές, τουλάχιστον μία φορά την ημέρα ή ιδανικά δύο ή τρεις φορές την ημέρα, κάθε μέρα!

Άσκηση 2

Ξαπλώστε με τα πόδια λυγισμένα και σηκώστε αργά τους γλουτούς σας. Σφίξτε τους μυς του πυελικού εδάφους σε αυτή τη στάση για μερικά δευτερόλεπτα και στη συνέχεια χαλαρώστε αργά. Κάντε αυτήν την άσκηση τακτικά.

Άσκηση 3

Οι σφιχτοί γλουτοί βοηθούν στην ενδυνάμωση του πυελικού εδάφους. Με τα γόνατα λυγισμένα και τα χέρια στο δάπεδο σηκώστε το αριστερό πόδι προς τα πίσω, χωρίς να κουνήσετε τους γοφούς σας. Μείνετε σε αυτήν την στάση για ένα λεπτό κι έπειτα αλλάξτε πόδι. Επαναλάβετε την άσκηση 3-5 φορές για το κάθε πόδι.

Πιείτε άφθονο νερό

Μην αποφεύγετε την πρόσληψη υγρών. Αν τα υγρά που καταναλώνετε είναι λιγότερα από όσο χρειάζεται , αυξάνεται η συγκέντρωση ούρων κι έτσι επιτείνεται ο κίνδυνος ερεθισμού της κύστης.

Μη σηκώνεται βάρη

Η άρση βαριών αντικειμένων δεν αντενδείκνυται μόνο για το πυελικό έδαφος, αλλά και για την πλάτη σας.

Πείτε «ΟΧΙ» σε συγκεκριμένα ποτά

Η επαρκής πρόσληψη υγρών είναι πολύ σημαντική για την απομάκρυνση βακτηρίων από την κύστη. Το τσάι, ο καφές, το αλκοόλ και τα αναψυκτικά, όμως, μπορούν να ερεθίσουν μία ευαίσθητη κύστη. Συνεπώς, προσπαθήστε να αποφύγετε τέτοιου είδους ροφήματα.

Το πρόγραμμα είναι το παν

Μπορείτε να εκπαιδεύσετε την κύστη σας. Μιλήστε στο γιατρό σας για ένα ημερήσιο πρόγραμμα ούρησης.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::